A Bergengóc Zenegóc Társulat 2006-ban alakult azzal a szándékkal, hogy olyan interaktív zenés gyerekműsorokat hozzunk létre, amiknek kicsik, nagyok,
gyerekek, szülők az egész család aktív részese lehet.
Első „Zenés Mesekönyv” című gyerekműsorunkat fűszereztük egy kis színházzal, bábozással és olyan sikeres lett, hogy bejártuk vele az országot többször oda-vissza. Az évek során egyre jobban érlelődött bennünk a gondolat, hogy készítsünk egy saját lemezt. A tervet tettek követték és 2013 decemberében megjelent első lemezünk.
Varázslatos szórakozást szeretnének nyújtani a gyerekeknek és szüleiknek.
Reméljük hamarosan találkozunk!

„Zenebona Vásár Bergengóciában”
A 2013 decemberében megjelent “Bergengócia” című lemezünk anyagából készítettük ezt az élőzenés gyerekműsort.
A színpadon kisebb, nagyobb fonott kosarak, mint egy kirakodó vásárban és a kosarakban egy-egy dal vár el(ő)adásra. Kezdődjék hát, a zenebona vásár!
A zene szárnyán elrepülünk Bergengóciába, egy meseországnak tűnő, de megvalósítható világba, ahol természetes a környezet és egymás szeretete, a természet és az állatok védelme, a kreativitás, a hagyományok ápolása. Erről szólnak az akusztikus hangszerekkel (fuvola, furulya, népi fúvós hangszerek, ütős hangszerek, akusztikus gitár, akusztikus basszusgitár) eljátszott dalok, amiket Réka egyéni énekhangja, vidám tanulságos meséi, népies játékok, kiszámolók, bábozások és a gyerekek szereplései tesznek még színesebbé.
A gyerekeknek és szüleiknek egy varázslatos, izgalmas, mozgalmas, interaktív családi élménykoncertben lesz részük.

Bergengóc Zenegóc Társulat:
Bölöni Réka – ének
Petrus Bölöni Júlia – fuvola, furulya, népi fúvós hangszerek, ének
Pleskó Béla – ütős hangszerek
Schumeth István – akusztikus basszusgitár, ének
Windisch László – akusztikus gitár, ének

További információ: www.bergengoczenegoc.hu