Rózsapiros bábcsoport

A társulat így ír filozófiájáról:

„A mesék kiválasztásánál fontos szempont, hogy a mese „kerek” legyen, vagyis meglegyen az előkészítés, a csúcspont, az átfordulás és a méltó befejezés töretlen íve. Szintén fontos, hogy a történet lélekemelő legyen, mély életigazságot hordozó, de nem intellektuálisan kioktatóan, inkább képekben fejtse ki jótékony, tanító hatását.

A mesék élőben hangzanak el, minden történést szelíden követve a bábszereplőkkel, szándékosan mellőzve az erős vagy elváltoztatott hangokat, ezzel is a gyerekekre bízva a megélést. Célunk, hogy a gyermekekben áhítat és csodálat ébredjen az előadás hatására, a felnőtt közönségre pedig szívet melengető jó érzés szálljon rohanó világunkban!

Marionett bábokkal játszunk, szándékosan nem részletesen kidolgozott arcképpel, hogy a gyerekek képzeletét serkentse. Előadás közben jól láthatóak vagyunk mi, a bábozók is, amint vékony szálakon mozgatjuk szereplőinket – hasonlóan az angyalokhoz, akik sorsunk láthatatlan fonalát kezükben tartják. Az előadásaink során szereplő bábokat természetes anyagokból (selyem, gyapjú), saját kezűleg készítjük.”

Idén a jól ismert A világszép Nádszálkisasszony című mesét állítják színpadra 10:05-től a Gyermekszínpadon.

2019-04-18T13:38:59+00:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü