A homeopátia holisztikus szemléletű gyógymód, amely nem a betegség gyógyítására koncentrál, hanem a beteg ember testi-lelki-szellemi egyensúlyának helyreállítását helyezi a középpontba.

Ezért alkalmazása során nem csupán egyetlen tünetet vizsgálunk, hanem próbálunk minél többet megragadni a beteg személyének egészéből.

Maga a homeopátia kifejezés a görög homoio (hasonló) és pathos (érzet, szenvedés) szavakból ered. A homeopátiás kezelés ugyanis olyan, kis higításban adott készítménnyel történik, mely tömény formában ugyanazt a betegséget eredményezné. A homeopátia individuális, egyénre szabott kezelés, melynek során a beteg öngyógyító folyamatainak aktiválása történik. „Szelíd” gyógymód, mely úgy éri el a kívánt hatást, hogy eközben nincsenek mellékhatásai – természetesen megfelelő alkalmazás esetén.


Fontos! A konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti konzultációkra 9 órától, a délutáni konzultációkra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely szakemberünkhöz, minden látogatónk legfeljebb egy konzultációra tud bejelentkezni.
A konzultációk ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!