Sasvári Sándor

énekes

„Eredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem. (…) A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de – egy németországi turné alkalmával – angolul is. A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam.” – írja honlapján pályafutása kezdetéről az énekes.

Jelenleg a Madách Színház társulatának tagjaként címszerepet játszik Az Operaház Fantomjában, emellett szerepel az Anna Kareninában (Karenin), a Jézus Krisztus Szupersztárban (Pilátus) és a Mamma Mia!-ban (Sam Carmichael).

A Jászai Mari-díjjal és EMeRTon-díjjal kitüntetett művész tagja volt a legendás Színészzenekarnak és a Színész Öttusa Válogatottnak, valamint 1987 óta aktív díjugrató versenyző.

A Nagyszínpadon legnépszerűbb számaiból ad elő egy válogatást 14:30-tól.

További információk: sasvarisandor.hu