Workshopok

Az igen népszerű csoportos műhelymunkák (workshopok) lehetőséget adnak látogatóinknak, hogy közelebbről megismerkedjenek számos természetgyógyászati, önismereti módszerrel, egészséges ételkészítési technikával, a művészetterápiával vagy éppen a szépségápolás holisztikus megközelítésével.


Fontos! A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti workshopokra 9 órától, a délutáni workshopokra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely workshopunkra, minden látogatónk legfeljebb egy workshopra tud bejelentkezni. A workshopok ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!
A workshop pontos időpontját a részletes programban találja.

Videó a workshopokról

Tisztítókúrák és böjt

Mai életkörülményeink között a vízből, a levegőből és az ételeinkből sajnos számos olyan anyag kerül a szervezetünkbe, amelyre nincs szükségünk, felesleges vagy akár kifejezetten mérgező. Mára ez az idült és folyamatos mérgeződés olyan mértékűvé vált, hogy a szervezetünk önmagában már nem tud megbirkózni vele.

Találj rá a párodra!

Ha egyedül vagy, mert nem találod a párod, vagy ha van ugyan párkapcsolatod, de valahogy nem „találjátok” egymást és szeretnétek közelebb kerülni egymáshoz, akkor ez a műhelymunka neked való!

Stresszoldás a hétköznapokban

Kevesen tudják, hogy a stressz maga nem negatív vagy pozitív dolog, hanem a szervezet reakciója a külvilág hatásaira. Megkülönböztetünk distresszt (negatív stressz, például a vizsgadrukk, a válás stb.) és eustresszt (pozitív stressz, például amikor nagyon szeretnénk valamit, vagy nagyon várunk valamit). Stressz hatására kezdünk aktívak lenni a világban. Ám ha a stressz...

Sorsfordulók az életutunkon

„Miért pont velem történik?” – kérdezzük gyakran. Az életünkben bekövetkező nagy sorsfordulókat gyakran krízisként éljük meg. Számos élethelyzetben, amikor a korábbi generációk ünnepeltek volna, mi megijedünk, elkeseredünk. Pedig az életkrízisek felemelkedésünk lehetőségei, ugródeszkái is lehetnek.

Pozitív emberkép, pozitív világkép

Minden önfejlesztő módszer és könyv egyetért abban, hogy a pozitív kép magunkról és a világról alapvető fontosságú a fejlődésünkben. Miért vagyunk hajlamosak mégis a negatív hozzáállásra?

Párkapcsolatok asztrológiája

Sok a félreértés és az ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy mi az asztrológia szerepe és kompetenciája a párkapcsolatok területén, Ezen a workshopon azt járjuk körbe, hogy mi az, amit a párkapcsolatnak valóban adni tud és mi az, ami már túlmutat az asztrológián.

Művészeti workshop

A művészeti munka komoly gyógyító hatással van a lélekre és az érzelmekre. A workshopon egy közös gyakorlati példán keresztül bemutatjuk a művészeti munkában rejlő lehetőségeket.

Mit üzennek a fogaink? – szájüregi pszichoszomatika

A biológiai fogászat holisztikusan tekint az emberre. Általános tüneteink és szájüregünk állapota szervesen összekapcsolódik, így a fogászati kezelések kihatással lehetnek egész szervezetünk változásaira, gyógyulására.

Homeopátia a családban

A homeopátia holisztikus gyógymód, mely a beteg ember testi-lelki-szellemi egyensúlyának helyreállítására törekszik. Megfelelően alkalmazva kiegészíti vagy akár ki is válthatja a nyugati orvoslás terápiás megoldásait. Fontos azonban szem előtt tartanunk, hogy rosszul megválasztott szerrel vagy nem megfelelő alkalmazással nem érhetünk el gyógyulást.

Gyógypakolások házi használata

Ezen a workshopon néhány olyan otthon is egyszerűen alkalmazható praktikát ismerhetünk meg, amik használatával kiegészíthetjük a hagyományos orvoslást, a gondoskodás, odafigyelés révén pedig olyan közeget teremtünk, amiben könnyebben és gyorsabban túl lehetünk a betegségeken.

Grafológia – önismeret az írás tükrében

A kézírás testünk mozdulatainak a papírra levetített képe. Izmaink minden apró rezdülésében legbensőbb lelki tartalmaink is benne rejlenek. Tudatalattink kincsei fejeződnek ki az írás során használt izmok segítségével, mely kincsek megismerése óriási lehetőséget jelent számunkra, hogy teljesebb képet alkothassunk önmagunkról.

Gerinctorna

A gerincápolás magába foglal minden olyan elméleti és gyakorlati ismeretet, ami a holisztikus Ember mozgásszervrendszerének (csont, ín, szalag, izom) egészségének megőrzését szolgálják, illetve lehetőség szerint korrigálják a kóros elváltozásokat.

Enneagram – önismereti út önmagunkhoz és másokhoz

Szeretnéd tudni, miben vagy egyedi? Szeretnéd megismerni a másik gondolkodásmódját? Szeretnéd pár perc alatt megtudni, hogy mit várhatsz a másik embertől? Szeretnél jó emberi és üzleti kapcsolatokat? Ha igen, akkor az Enneagram workshop neked való!

Emberi kapcsolatok és kommunikáció

Az Ember „négy világ polgára”. Részei vagyunk a természet világának; van ezen kívül egy saját belső világunk, hozzátartozunk a többi ember világához, és még a természetfeletti birodalmához is viszonyulunk valamiféleképpen. Az ember középen áll, hidat alkot a világok között.

Elhunyt szeretteink elengedése

Gondolnánk-e, hogy egy-egy életelakadásunk – például párkapcsolati nehézségek, válás, céltalanság, depresszió, munkahelyi válság, betegségek stb. – mögött fel nem dolgozott vesztességeink, „meg nem gyászoltság” húzódik?

Befogadni a világot – a jó emésztés négy alapelve

Szerényebb orvosi becslések szerint a betegségek kialakulásának 40-50%-ban az étrend tehető felelőssé. A természetgyógyászat szerint viszont majdnem minden betegség kialakulásában szerepet játszik a helytelen étrend és emésztés. Mivel a táplálék megemésztése elsősorban az egészséges bélrendszeren múlik, különösen fontos az emésztőrendszerünk egészséges állapotának fenntartása.

A női szépség harmóniája

„A nő szépsége nem a ruhákban rejlik, amiket hord, sem az alakjában vagy a frizurájában. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik, a nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik.” (Audrey Hepburn)

A házasság négy évszaka

Az ember társas lény, természetünknél fogva párt választunk, majd elköteleződünk egymás mellett egy életen át. Tartós kapcsolatainkban előbb-utóbb találkozunk és bőrünkön tapasztaljuk a nehézségeket és az örömöket.

További érdekes cikkek az önismeret és az életmód témájában

A szorongás oldása természetes módszerekkel

A szorongás korunkban népbetegséggé vált. A civilizációs életforma révén minket érő testi-lelki stressz óriási mértékben van jelen a mindennapjainkban. Tanulj meg természetes stresszoldó módszereket.

Alvás és álmatlanság 1. rész

Alvás és álmatlanság. Az emberi szervezet szilárd táplálék nélkül akár több hétig is kibírja, alvás nélkül azonban csak pár napig.

Egészséges napfürdőzés

„A Nap az az éltető erő, az az ősorvosság, amely mindenek felett való, amely mindenki által hozzáférhető, és amelyet recept nélkül bárki megkaphat.”

Fejfájás

A fejfájás megelőzésének és gyógyításának természetes módszerei

Játszmák és szabadság

Az emberi élet egyik fő célja a szabadságban és az önállóságban való növekedés. Ismerd meg a szabadságodat akadályozó játszmákat.

Részletes program
Nyerje meg belépőjegyét!

KONZULTÁCIÓK

kineziológia • asztrológia • masszázs • biológiai fogászat • Bach-virágterápia • Dr. Voll-féle állapotfelmérés • nehézfém- és allergiakivezetés • művészeti munka • homeopátia • íriszdiagnosztika

WORKSHOPOK

szépségápolás • családállítás • enneagram • gerinctorna • életútelemzés • grafológia • meseterápia • böjt és tisztítókúrák • tanulási blokkok • allergiák kezelése • szenvedélybetegségek

SZABADIDŐS PROGRAMOK

önismereti utca felnőtteknek • zenesátor • hagyományok sátra • társasjáték sátor • környezetvédelmi sátor • bűvészshow • sportpálya • zsonglőrök

EGÉSZSÉGES ÉTELEK

receptklub • ételkülönlegességek • édes és sós sütemények • vegán torták • tej- és tojásmentes fagylalt • bio pattogatott kukorica • és sok más tisztán növényi finomság

VÁSÁR, KIÁLLÍTÓK

egészséges életmódhoz kötődő különböző termékek

PLAKÁTPÁLYÁZAT

Ez évben is meghirdettük országos plakátpályázatunkat

VIDEÓK

Hangulatos videók idei és korábbi fellépőinkről, programjainkról

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Hogyan közelíthető meg a fesztivál helyszíne?
 

 
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Napfényes Fesztivál Menü