Évről-évre igyekszünk a Fesztivált megújítani, tovább színesíteni. Idei újdonságainkat alább foglaljuk össze:

Workshopjaink kínálatában újdonság az „Allergiás jelenségek az orvostudomány és a természetgyógyászat szempontjából” című foglalkozás, valamint a lelki témákat érintő „Mit kezdjünk a szülői mintákkal? – Kapcsolatrendezés a szüleinkkel”, a „Szabadság, függetlenség, tudatosság” és az „Elengedés, elfogadás, önelfogadás” címűek. Szintén újdonság a környezetvédelmi témájú „Út a zöldebb háztartás felé”, zöld vonalon emellett a komposztálható és szelektív hulladék kezelését is egy magasabb szintre emeljük a Zöldövezet Társulással való szoros együttműködésben.

A Nagyszínpadon először lép fel a Holdviola zenekar, mely népzenei örökségünk modern köntösbe öltöztetésével egyfajta missziót tölt be a magyar könnyűzenei életben, a fiatalabb generációkhoz is eljuttatva népművészetünk értékeit. Világhírű magyar specialitássá nőtte ki magát a nagyszínpadi műsorfolyam nyitányát adó Experidance Társulat is, az Experidance Táncakadémia növendékei a Nagyidai cigányokból fognak előadni részleteket.

A Gyermekszínpad újdonságai között megtaláljuk az Ametist Bábszínházat, melyet az egész ország ismer Mazsola és Tádé című produkciójáról, illetve a Bergengóc Zenegóc Társulatot, mely szintén az egész országot bejárta már 12 éves fennállása alatt.

Elsősorban a kamaszokat célozza az egyre népszerűbb imprószínház technikákat alkalmazó imprósátor, de a felnőttek is kipróbálhatják magukat ebben a műfajban, akárcsak az akadálypályán, mely a testi ügyesség mellett mentális kihívások elé is állítja majd a bátor résztvevőket.

Várjuk szeretettel!