Évről-évre igyekszünk a Fesztivált megújítani, tovább színesíteni. Idei újdonságainkat alább foglaljuk össze:

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén megnöveltük a workshopok befogadóképességét,  és bekerültek olyan teljesen új foglalkozások is, mint „A jó emésztés négy alapelve”, a „Gyógypakolások házi használata”, a „Párkapcsolatok asztrológiája” és „A házasság négy évszaka”. A konzultációk között újdonság a 20 perces Hangmasszázs, hangterápia hárfával.

A gyermekszínpadon újdonság a Görömbő Kompánia fellépése, mely az interaktív mesélést a táncházzal, sőt a szituációs szerepjátékkal ötvözi, így nemcsak a gyermekeknek, hanem szüleiknek is különleges élmény. Szintén először lép fel a Fesztiválon az egyre népszerűbb Katáng együttes. A szabadtér többi programja között újdonság a Szélkakas ökojátszótér és a népi játékok parkja, valamint az aktív mozgásra csábító sportpálya.

Idén a komposztálható tányérok, evőeszközök és poharak bevezetésével a környezetvédelem tekintetében is jelentősen előre lépünk. A szelektív hulladékgyűjtést eddig is megvalósítottuk a rendezvényen, viszont pont a legnagyobb tömegben képződő hulladékot, vagyis az ételmaradékos tányérokat nem tudtuk környezetbarát módon kezelni, hiszen ezek nem dobhatók a szelektív kukába. A megoldást a komposztálható terítékek bevezetése jelenti, a komposztálhatóságot ugyanis nem befolyásolja az ételmaradék. A használt terítékek megfelelő komposzttelepre juttatásában partnerünk, a Zöldövezet Társulás lesz segítségünkre.

A 2017-es rendezvény szórólapja