A terápia elnevezése a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) szavak ötvözéséből származik. A koponyavarratok mikromilliméteres mozgásra képesek, mely a „koponyalégzés” előfeltétele.

Minden csontnak van egy rotáló mozgása, jellemzően 6-12 mozgás percenként. Az ennél több vagy kevesebb rotálás betegségek alapja lehet. Például ha gyorsabb, magas vérnyomás, ha lassabb, alacsony vérnyomás alakulhat ki. Ha nagyon erősen masszírozzák a koponyát, előfordulhat, hogy a varratok beakadnak, ez pedig szédülést, fejfájást okozhat. Ez a terápia nagyon finom mozdulatokkal, mozgatásokkal kezel. A szervezet öngyógyító képességét aktiválja, és még napokkal a kezelést követően is érezhetjük az alábbi változásokat:

•    a csontok helyre kerülnek, s ez kihat az izomrendszerre és a kötőszövetekre is
•    segíti a nyirokáramlást
•    serkenti a vérellátást és a vérkeringést
•    hatással van a hormonháztartásra is
•    elősegíti az érzelmi, mentális és fizikai egészséget
•    segíti az agyvíz és a gerincvelő termelését, viszont nem ajánlott gyakran alkalmazni.

Nagyon lágy, finom módszer, mégis mélyen és sokoldalúan hat.

Javasolt például: légzési problémák, lumbágó, isiász, depresszió, kimerültség, hormonális zavarok, menstruációs panaszok, hallásproblémák, migrén, hiperaktivitás, koncentrációs és tanulási nehézségek, alvászavarok, emésztési problémák, dadogás, növési fájdalom, baleseti sokk esetén, szülés után kismamáknak, gyermekeknél segíti a testbe megérkezést, sírós, hasfájós babáknak is hatásos…
Az agresszió és a stressz nagy része az állkapocsízületben raktározódik, a kezelés hatására ez is felszabadul és oldódik. Ezt segítheti még az alapos rágás is.

Nem javasolt: várandós kismamáknak és a szoptatás alatt, mert beindítja a test méregtelenítését.


Fontos! A konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti konzultációkra 9 órától, a délutáni konzultációkra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely szakemberünkhöz, minden látogatónk legfeljebb egy konzultációra tud bejelentkezni.
A konzultációk ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!