Workshopok

Workshopok2017-05-24T15:59:22+00:00

Az igen népszerű csoportos műhelymunkák (workshopok) lehetőséget adnak látogatóinknak, hogy közelebbről megismerkedjenek számos természetgyógyászati, önismereti módszerrel, egészséges ételkészítési technikával, a művészetterápiával vagy éppen a szépségápolás holisztikus megközelítésével.


Fontos! A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti workshopokra 9 órától, a délutáni workshopokra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely workshopunkra, minden látogatónk legfeljebb egy workshopra tud bejelentkezni. A workshopok ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!
A workshop pontos időpontját a részletes programban találja.

Videó a workshopokról

Tanulási nehézségek oldása kineziológiával

A tanulás természetes folyamat: velünk született képesség a világ és önmagunk megismerésére. Figyeljük csak meg a kisgyermekeket, milyen kíváncsian, örömmel fedezi fel a környezetét! A tanulás akkor veszíti el gyermeki könnyedségét, amikor valamilyen élmény hatására az öröm eltűnik ebből a folyamatból, idővel pedig megjelenhetnek a tanulási nehézségek, a figyelemzavar, a koncentrációzavar, az olvasási, írási, számolási problémák.

Szívpanaszok a belgyógyász és orvos-természetgyógyász szemszögéből

A szívvel kapcsolatban jelentkező panaszok többnyire nagyon ijesztőek, hiszen előfordulhat, hogy valamilyen súlyos következményekkel járó állapot bekövetkeztére figyelmeztetnek. A workshop során egyrészt megismerkedünk a mellkasi panaszok hátterében álló leggyakoribb okokkal, másrészt áttekintjük, hogy a különböző tünetek jelentkezésekor mi a teendő.

Szakrális geometria – a tér és a formák titkai

Izgalmas és látványos előadás a tér és a formák titkairól vetítéssel egybekötve! • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak? • Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben...

Stresszoldás a hétköznapokban

Kevesen tudják, hogy a stressz maga nem negatív vagy pozitív dolog, hanem a szervezet reakciója a külvilág hatásaira. Megkülönböztetünk distresszt (negatív stressz, például a vizsgadrukk, a válás stb.) és eustresszt (pozitív stressz, például amikor nagyon szeretnénk valamit, vagy nagyon várunk valamit). Stressz hatására kezdünk aktívak lenni a világban. Ám ha a stressz...

Mit árul el a kézírásunk a kommunikációnkról és kapcsolatunkról?

A kézírás testünk mozdulatainak a papírra levetített képe. Izmaink minden apró rezdülésében legbensőbb lelki tartalmaink is benne rejlenek. Tudatalattink kincsei fejeződnek ki az írás során használt izmok segítségével, mely kincsek megismerése óriási lehetőséget jelent számunkra, hogy teljesebb képet alkothassunk önmagunkról.

Miért szokjunk le a szokásokról?

A szokások apró döntések, amelyeket újra és újra meghozunk, illetve olyan tevékenységek, amelyeket nap mint nap megteszünk. Hogy mennyire vagyunk boldogok vagy  boldogtalanok az életünkben, az nagy mértékben függ a szokásainktól. Ha megtanulsz változtatni a rossz szokásaidon, akkor képes leszel átalakítani az életedet!

Lelkünk gyógyulása a Belső Gyermek által

Gondolnád-e, hogy a bizalmatlanság és az önbizalomhiány, a túlkontrollálás, az intimitáskerülés és a társfüggőség, a gyermekvállalási nehézségek, az érzelmi sivárság, a félelmek, a dühkitörések, a közöny és a depresszió, a túlzott megfelelési kényszer mögött egy sérült belső gyermek kucorog?

Legyél gerinces! – a gerincbetegségek lelki háttere

Ezen a workshopon azon lelki tartalmakkal ismerkedhetsz meg, amelyek nélkülözhetetlenek a gerinced egészséges működéséhez. Rátekintünk a gyakoribb gerincbetegségek lelki hátterére, így egyszerűen felismerheted majd, milyen tulajdonságokra van szükséged gerinced gyógyulásához.

Közel kerülni – tudatos felkészülés a szülés csodálatos eseményére

Az ember, és így a várandós anya felépítését is a test-lélek-szellem egysége jellemzi, ezért fontos, hogy a várandósság és a szülés során is mind a három részünkkel foglalkozzunk, gyógyítsuk. A legtöbb nőben ott él a vágy a természetes, háborítatlan szülés iránt, ez azonban számtalan kérdést vet fel.

Hogyan termeld meg a táplálékod? – ökotudatos kertészkedés

A lehető legjobb megoldás az, ha közvetlenül, a saját kertünkben, vagy egy közösségi kertben termő zöldségekből, gyümölcsökből jutunk hozzá a szükséges tápanyagainkhoz. A workshop kulcsokat ad, hogyan lehet vegyszerek nélkül, mégis hatékonyan kertet művelni, bőséges és egészséges terményekhez jutni.

Gyermekkorban szerzett lelki sebeink gyógyítása

Fontos megérteni, hogy a szülők, legfőképp az édesanya jólléte nagyon nagy hatással van a gyermekre, aki teljes mértékben függ az édesanyjától fizikailag, mentálisan és érzelmileg. Természetesen a legtöbb anya a legjobbat akarja gyermekének, de a saját születése és felnövekedése során ő is megélt sok olyan fájdalmat, hiányt, veszteséget, amit aztán egyfajta „lelki sebként” továbbad gyermekének.

Gyermekbetegségek holisztikus szemmel

A gyermekbetegségek többnyire számtalan kérdést vetnek fel a szülőkben, mind az okokkal, mind a megfelelő kezeléssel kapcsolatban. A különböző vélemények könnyen elbizonytalaníthatnak minket, ezért most egy olyan szemléletet szeretnénk átadni, ami nem pusztán a betegségre helyezi a fókuszt, hanem az egész gyermekre.

Gerinctorna – egyenesség és tartás az életünkben

Az egészséges élet alapja az egészséges gerinc. A gerinc testünk oszlopa, tartópillére. Nagyon fontos szervünk, az állapota kihat más szervekre is. Betegségéből számtalan más szervi rendellenesség következhet.

Függőségek és szenvedélybetegségek a családban

A függőségek mögötti közös gyökérprobléma az, hogy gyermekkorunkban kialakult egy olyan tévhit, amely aztán életünk minden területére hatással van. Gyermekként sokszor csupán az volt a célunk, hogy túléljük a mindennapok romboló hatását, ezért végeláthatatlan küzdelembe kezdtünk, hogy megvédjük magunkat.

Enneagram – kulcs önmagunkhoz és másokhoz

Szeretnéd tudni, miben vagy egyedi? Szeretnéd megismerni a másik gondolkodásmódját? Szeretnéd pár perc alatt megtudni, hogy mit várhatsz a másik embertől? Szeretnél jó emberi és üzleti kapcsolatokat? Ha igen, akkor az Enneagram workshop neked való!

Drámamentes fegyelmezés a családban

Ha gyermeket nevelünk, szinte biztos, hogy volt már részünk valamilyen „drámai” helyzetben, amikor az érzelmi vihar a tetőfokára hágott, a gondolkodás szélsőségekbe csapott, és akár meggondolatlanul szóltunk vagy cselekedtünk.

Boldogságmítoszok, avagy a valódi boldogság kulcsa

Az embert mindig is foglalkoztatta a boldogság titka. Mindenki keresi a saját boldogságát az életében és mindenkinek van egy hitrendszere, elképzelése, hogy hogyan találhatja meg azt. Egyes elképzelések működnek, mások viszont tévútra visznek.

Bizalom az emberi kapcsolatokban

Az életünk emberi találkozások sorozata, találkozásaink pedig igen sokfélék lehetnek. Ha szeretnénk kiértékelni a kapcsolatainkat, ezt sok szempontból megtehetjük. Az egyik ilyen – rendkívül fontos – szempont a bizalom.

Bátorság az élethez, avagy a pajzsmirigyről másként

A pajzsmirigy megbetegedései mára népbetegséggé váltak, ezért az ezzel kapcsolatos ismeretek mindenki számára fontosak lehetnek. A pajzsmirigy szervezetünkre gyakorolt hatása szerteágazó, amely miatt a megbetegedésének tünetei is nagyon sokfélék lehetnek. Sokszor nem is gondolnánk, hogy egyes panaszok mögött a pajzsmirigy hibás működése áll.

Anyagi helyzetünk javítása és bőségtudatunk erősítése meseterápiával

Anyagi körülményeink, lakásunk, pénzügyi helyzetünk, munkával kapcsolatos dolgaink, realitásérzékünk adják a kézzel fogható alapját annak, hogy megalapozzuk földi létünket. A Sajátmese módszer varázslatos segítőnk abban, hogy lelkünk mélyéből kapjunk válaszokat és megoldási lehetőségeket egzisztenciális kérdéseinkre, méghozzá mesés, szimbolikus formában.

További érdekes cikkek az önismeret és az életmód témájában

A szorongás oldása természetes módszerekkel

A szorongás korunkban népbetegséggé vált. A civilizációs életforma révén minket érő testi-lelki stressz óriási mértékben van jelen a mindennapjainkban. Tanulj meg természetes stresszoldó módszereket.

Alvás és álmatlanság 1. rész

Alvás és álmatlanság. Az emberi szervezet szilárd táplálék nélkül akár több hétig is kibírja, alvás nélkül azonban csak pár napig.

Egészséges napfürdőzés

„A Nap az az éltető erő, az az ősorvosság, amely mindenek felett való, amely mindenki által hozzáférhető, és amelyet recept nélkül bárki megkaphat.”

Fejfájás

A fejfájás megelőzésének és gyógyításának természetes módszerei

Játszmák és szabadság

Az emberi élet egyik fő célja a szabadságban és az önállóságban való növekedés. Ismerd meg a szabadságodat akadályozó játszmákat.

Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü