Lelkünk gyógyulása a Belső Gyermek által

Gondolnád-e, hogy a bizalmatlanság és az önbizalomhiány, a túlkontrollálás, az intimitáskerülés és a társfüggőség, a gyermekvállalási nehézségek, az érzelmi sivárság, a félelmek, a dühkitörések, a közöny és a depresszió, a túlzott megfelelési kényszer mögött egy sérült belső gyermek kucorog?

Belső gyermeknek nevezzük azt a lélekrészünket, amely megőrizte gyermekkorunk emlékeit: a szép, örömteli, boldog, vagy éppen a traumákkal, fájdalmakkal, félelmekkel átszőtt élményeket. Ezek a nehézségek ott maradtak feldolgozatlanul lelkünk mélyen, hiszen gyerekként csak elszenvedtük őket, de nem kaptunk rá gyógyírt. Felnőttként azonban itt a nagy lehetőség, hogy tudatosan feltárjuk és begyógyítsuk lelki sebeinket. Ha például más neműnek várt minket valamelyik szülő, akkor az marad meg a tudattalanunk mélyén, hogy úgy, ahogy vagyunk, nem vagyunk elfogadhatók, szerethetők, emiatt pedig megtagadhatjuk saját nemi szerepünket (akár az anyaságot, apaságot ), önbizalomhiánnyal küzdhetünk vagy kényszeresen bizonyítani akarjuk, hogy értékesek vagyunk.

Az egyik gyógyír az lehet, ha új engedélyt adunk magunknak: „Lehetek az, aki vagyok, lehetek önmagam!”

A másik lehetőség, ha a belső gyermekkel való munka révén visszakapcsolódunk ahhoz a gyermeki  részünkhöz, aki még:

  • rácsodálkozik a világra;
  • élvezi az élet sokszínűségét;
  • kész felfedezni a világot;
  • kifejezi az érzelmeit kifejezi;
  • spontán;
  • játékos;
  • kreatív;
  • nyitott szívvel szeret;
  • képes örülni az életnek, annak, ami van.

„Belső gyermekünk az a bennünk rejlő, eredendő ösztönző erő, amely létrehozza egyéni világmindenségünket. Ez az erő, amely az élményeket és az értelmet keresi, és formálni akarja a világot. Ez az ember lelki motorja, képessége a boldogságra, a kikapcsolódásra és a szépségre, amely szeretni akar, és azt akarja, hogy szeressék, amely meghittségre és örök fiatalságra vágyik. Szabad Belső Gyermekünkkel kapcsolatban lenni azt jelenti, hogy kapcsolatban vagyunk lelkünk eredeti hangjával.” 
Brigitte Hamann

Szeretettel várlak a workshopon, ahol még többet megtudhatsz Belső Gyermekedről!
Darai Dóra


Fontos! A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti workshopokra 9 órától, a délutáni workshopokra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely workshopunkra, minden látogatónk legfeljebb egy workshopra tud bejelentkezni. A workshopok ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!
A workshop pontos időpontját a részletes programban találja.

2019-05-13T18:15:08+00:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü