Drámamentes fegyelmezés a családban

Ha gyermeket nevelünk, szinte biztos, hogy volt már részünk valamilyen „drámai” helyzetben, amikor az érzelmi vihar a tetőfokára hágott, a gondolkodás szélsőségekbe csapott, és akár meggondolatlanul szóltunk vagy cselekedtünk. Ezek a helyzetek mindig érzelmi távolsághoz vezetnek, ami alapvetően ellehetetleníti, hogy együttműködésre bírjuk a gyermeket és a szó legnemesebb értelmében nevelni tudjuk őket.

A kulcs a kapcsolódás, amikor az elvárásaink, félelmeink, múltbéli tapasztalataink helyett az itt és most velünk szemben álló gyermekre irányítjuk a figyelmünket. Ha létrejön a kapcsolat szülő és gyermek között, könnyebb megértenünk, mi zajlik a gyermekben, mit miért tett, ő pedig nyitottabb lesz az útmutatásunkra.

A workshopon az alábbi kérdéseket járjuk körül:

  • Mi a fegyelmezés valódi célja?
  • Miért kulcsfontosságú a nyugalom?
  • Milyen konkrét módszerekkel segíthetjük a kapcsolódást?
  • Hogyan kerülhetjük el a leggyakoribb fegyelmezési hibákat, melyek eltávolítanak a gyermekünktől?

A workshopra szeretettel várok minden szülőt, pedagógust és a téma iránt érdeklődőt!
Bratinané Lazányi Krisztina


Fontos! A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti workshopokra 9 órától, a délutáni workshopokra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely workshopunkra, minden látogatónk legfeljebb egy workshopra tud bejelentkezni. A workshopok ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!
A workshop pontos időpontját a részletes programban találja.

 

2019-05-11T19:02:19+00:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü