Függőségek és szenvedélybetegségek a családban

„Az élvezet mindig valami rajtad kívül álló dologból származik, míg az öröm a bensődből fakad.”
Eckhart Tolle

A függőségek mögötti közös gyökérprobléma az, hogy gyermekkorunkban kialakult egy olyan tévhit, amely aztán életünk minden területére hatással van. Gyermekként sokszor csupán az volt a célunk, hogy túléljük a mindennapok romboló hatását, ezért végeláthatatlan küzdelembe kezdtünk, hogy megvédjük magunkat. Felnőttkorban azonban a gyermekkori én-védő mechanizmusok már nem működnek, így akár több életterületen is sikertelennek éljük meg magunkat. Ebből a mindent átható sikertelenségérzésből aztán természetes módon fakad az önvád, a szégyen és a bűntudat, ami szélsőséges esetben öngyűlölethez is vezethet!
A traumatikus gyermekkor másik következménye, hogy a kielégítetlen szükségletekből fakadó hiányt különböző pótcselekvésekkel, szokásokkal igyekszünk betölteni vagy legalább elfedni, ez pedig valójában a felnőttkori függőségek csírája. Szinte nincs olyan ember, akiben ne lenne ott a függőségre való hajlam, azonban tudnunk kell, hogy káros szokásainkat, függőségeinket tudatos munkával meg lehet gyógyítani, ha szánunk rá elég időt és energiát. Az első lépés ezen az úton, hogy felismerjük, elismerjük a függőségeink létét, utána pedig elkezdjük gyógyítani sérült belső gyermekünket!

A workshopon többek között az alábbi kérdésekkel foglalkozunk:
• Mit jelent a függőség?
• Hogyan alakul ki és milyen testi-lelki tünetei vannak?
• Melyek a leggyakoribb függőségek?
• Mi tart minket a függőségben? Miért olyan nehéz kiszállni belőle?
• Általában milyen én-védő mechanizmusok járnak együtt a függőséggel?
• Mi az elfogadás és az önelfogadás jelentősége?
• Hogyan induljunk el a gyógyulás felé vezető úton?
• Mi a gyógyulás első jele?

A workshop abban segít, hogy rálássunk káros szokásainkra és függőségeinkre, akár testi, akár lelki szinten jelennek meg!

Szeretettel várlak:
Szikora Brigitta


Fontos! A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges a Jelentkezési Pultnál. A délelőtti workshopokra 9 órától, a délutáni workshopokra pedig 13 órától lehet jelentkezni! A korlátozott számú résztvevői helyet a jelentkezések sorrendjében osztjuk ki, és annak érdekében, hogy minél több érdeklődő juthasson be valamely workshopunkra, minden látogatónk legfeljebb egy workshopra tud bejelentkezni. A workshopok ingyenesek, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni!
A workshop pontos időpontját a részletes programban találja.

2019-05-09T12:56:34+00:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü