Szakrális geometria – a tér és a formák titkai

Izgalmas és látványos előadás a tér és a formák titkairól vetítéssel egybekötve!

A szakrális geometria a tér és a mögötte húzódó folyamatok titkaival foglalkozó ősi tudomány melyet az ókorban az egyiptomi papok műveltek, majd évezredekkel később virágkorukban a katedrálisok építői adták át generációkon keresztül a titkos tudást. Platón az ősi misztérium tudás utolsó nagy beavatottainak egyike oly fontosnak tartotta a geometria művelését, hogy iskolája kapuja fölé a következő feliratot szögezte: „Ne lépjen be ide senki, aki a geometriát nem ismeri!”

Ennek a tudománynak számtalan területe létezik, melyet a már jól ismert ősi hermetikus bölcsesség egyesít: „Amint fent, úgy lent”. Azaz ha a dolgok mélyére pillantunk, ugyanazokat a folyamatokat találjuk mikro- és makrokozmikus szinteken is. Természetesen a geometria se kivétel ez alól. Az emberi test, a DNS, a föld szent helyeinek felépítése és elrendezése vagy a naprendszer struktúrája  mögött ugyanaz a rendező elv húzódik meg melyet a modern tudomány az eszközeivel sikeresen igazolt. Mégis túl sok a megválaszolatlan kérdés, melyre műszereink továbbra sem adnak választ… 

• Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma?
• Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete?
• Mi a jelentősége egy alakzatnak?
• Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben…

Komáromy Zoltán, a workshop előadója immáron tíz éve tart tafolyamokat és előadásokat szakrális geometria témakörben. Rendszeresen publikál a Manifesztum című kiadványban, valamint a témához kapcsolódó kutatásokat is folytat. 

Korábbi előadásainak témái:

  • Szakrális geometria – Az Országház és a Szent Korona titkai
  • Szakrális geometria – A Szent Korona titkai
  • Az ornamentika üzenete napjainkban – A Szabadság híd díszítő motívumainak elemzése
  • Szent helyek titkai – a Föld szakrális térképe
  • Az élet örvénye – növényi rügyektől az emberi szívig

www.szakralisgeometria.hu

 

2019-05-21T12:13:13+00:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás
Váltsd meg a jegyed könnyedén! – Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü